Postavy a herci

11. července 2007 v 6:02 | Nicoll |  Grey's anatomy (Chirurgové)
Ellen Pompeo - Meredith Grey

Datum narození:
10.11.1969

Znamení:
Štír

Životopis:
Narodila se v Massachusetts, dětství strávila v New Yourku. Její otec měl italský původ, matka zemřela, když jí byly čtyři roky.
V dospělosti se přestěhovala do Miami, kde se uchytila coby barmanka. Potkala zde módního fotografa Andrewa Rosenthala, s nímž odjíždí zpátky do New Yourku (prožijí spolu několik let, roku 2003 se rozcházejí).
V roce 1996 si poprvé záhrala v několika reklamách a menších televizních projektech. Zlomovým rokem se pro její kariéru ukáže být hned ten první v novém miléniu. Právě v roce 2001, kdy byla rozhodnuta prosadit se jako herečka přijíždí do Los Angeles.

Filmografie:
Brzy to přijde 1999
In the weeds 2000
Eventual wife 2000
Půlnoční míle 2002
Chyť mě, když to dokážeš 2002

Nobody's perfect 2004
Life of the party 2005
Chirurgové 2005(seriál)

T.R. Knight - George O'Malley

Datum narození:
26.3.1973
Znamení: Beran

Životopis:
Theodore Raymond Knight své první herecké zkušenosti sbíral již v pěti letech, s divadlem Guthrie. Objevil se ale i v divadle na Broadwaye v New Yourku. V seriálu Chirurgové se brání, ale v normálním životě je gay.
Filmografie:
Frasier 1993 (seriál)
Tony danza show, the 1997 (seriál)
Kriminálka Las Vegas 2000 (seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly 2001 (seriál)
Garmento 2002
Charlie Lawrence 2003 (seriál)
Chirurgové 2005 (seriál)

Sandra Oh - Cristina Yang

Datum narození:
20.7.1971

Znamení:
Rak

Životopis:
Sandra se narodila v Ontariu v Kanadě. Ve škole byla všestraně nadaná, ale nakonec se nadchla pro herectví. První role, ve které doslova zazářila byla hlavní role Evelyn Lau v ''Deníku Evelyn Lau'' tam byla vybrána mezi 1000 uchazečkami. Získala ocenění zlatý glóbus.

Filmografie:
Denim blues 1989 (seriál)
Diary of Evelyn Lau, the 1993
Double happiness 1994
Výhled skleněným stropem 1995
Prey 1995
Cowgirl 1996
Teror 1997
Mr. Bean: Největší filmová katastrofa 1997
2000 očima: Poslední noc 1998
Půlnoc nikdy nekončí 1998
Krvavé housle 1998
Guinevere 1999
Three lives of Kate 2000
Tanečnice od modrého Leguána 2000
Čekání na smrt 2000
Historky z města 2001 (seriál)
Deník princezny 2001
Velký tlustý lhář 2002
Long life, happiness 2002
Hollywood, Holywood 2002
Date squad 2002
Barrier device 2002
Pod toskánských sluncem 2003
Kletba 2003
Bokovka 2004
3 Needles 2005
Zlom vaz 2005
Zbožňuji svatby, Cake 2005
V pasti 2005
Sorry, haters 2005
Chirurgové 2005 (seriál)
Night listener, the 2006
For your consideration 2006

Patrick Dempsey - Dekek Sheperd

Datum narození:
13.1.1966

Znamení:
Kozoroh

Životopis:
Vyrůstal na venkovské usedlosti jako nejmladší ze tří dětí. Během středoškolských studií se stal regionálním přeborníkem ve sjezdovém lyžování. Kromě toho vynikal od dětství i jako zručný kouzelník, žonglér, akrobat (tj. jízda na jednokolce) a komediální bavič. Nejprve vystupoval s vlastním programem amatérsky a od patnácti let již absolvoval profesionální turné po zájmových klubech (1981 byl dokonce druhý v mezinárodní soutěži žonglérů).
První hereckou příležitost dostal v úloze Billyho ve hře Ernesta Thompsona na zlatém jezeře, inscenované divadelním souborem Maine Acting Company. Pro hereckou dráhu se však definitivně rozhodl až poté, co byl 1983 angažován v San Francisku do hry Harveyho Fiersteina Triologie o nešťastné lásce a co účinkoval v zájezdové inscenaci dramatu Neila Simona Vzpomínky z Brighton Beach.

Filmografie:
Heaven Help Us 1985
Fast Times 1986 (seriál)
A Fighting Choice 1986
Meatballs III 1987
Can't Buy Me Love 1987
In the Mood 1987
Some Girls 1988
In a Shallow Grave 1988
The Super Mario Bros. Super Show! 1989 (seriál)
Loverboy 1989
Happy Together 1989
Modrý cadillac 1990
Únik 1991
Mobsters 1991
Merry Christmas Baby 1991
J.F.K.: Reckless Youth 1993 (seriál)

Katherine Heigl - Isobel (Izzi) Stevans

Datum narození:
24.11.1078

Znamení:
Střelec

Životopis:

Katherine se narodila Nancy a Paulovi. Po krátké době se celá rodina přestěhovala do Nové Kanady v Connecticutu, kde Katherine strávila podstatnou část svého dětství. Vyrůstala jako nejmladší ze tří dětí, měla dva starší sourozence Johna a Meg. Její starší bratr tragicky zemřel, když byla ještě malá.
Katherine se poprvé dostala do středu pozornosti jako dětská modelka. Teta, která navštěvovala jejich rodinu v Nové Kanadě, udělala několik fotografií Kathrin, tehdy ve věku devíti let. Nafotila sérii reklamních póz na reklamu produktu péči o vlasy, který si vymyslela. Poté co se vrátila do New Yourku se souhlasem rodičů poslala fotky do několika modelingových agentur. Během několika týdnů Kat začala pracovat pro renomovanou mezinárodní modelingovou agenturu Wilhelmina. Následovalo točení reklamy na cereálie Cheerios. Její první film byl ''The Night'' Kde hrála Juliette Lewis a to bylo v době kdy začala mít raději hraní než modeling.

Filmografie:
Thet night 1992
Můj táta hrdina 1994
Přepadení 2: Temné území 1995
Wish upon a star 1996
Prince Valiant 1997
Nevěsta Chuckyho 1998
Roswell 1999 (seriál)
100 sladkých holek 2000
Valentine 2001
Vítr v srdci 2003
Vegas dick 2003
Nesmrtelné zlo 2003
Láska přichází zvolna 2003
Critical Assembly 2003
Slib věčné lásky 2004
Chirurgové 2005 (seriál)
Caffeine 2006
Zbouchnutá 2007

Isaiah Washington - Preston Burke

Datum narození:
3.8.1963

Znamení:
Lev

Životopis:
Po promoci se Isaiah odstěhoval do New Yourku. Tady se objevil v několika malých rolích. Proslavil se teprve ve filmech Spike Leeho, jako ''Hra smrti'' či "Sex po telefonu".
Nejlépe znám je ale asi pro svou roli chirurga Dr. Prestona Burka v seriálu Chirurgové. V první i druhé sérii zde hrál hlavní roli. Ve třetí se ale posouvá do pozadí, jak uvedl tisk, stalo se tak kvůli svým razantním názorům vůči sexuální orientaci T.R. Knighta (George O'Malley) a možná i díky roztržkám s Patrikem Dempsey (Derek Sheperd).
Isaiah je ženatý s Jenisou Marie Washingtonovou a mají spolu tři děti.

Filmografie:
Mrtví prezidenti 1995
Hra se smrtí 1995
Sex po telefonu 1996
Dlouhá jízda 1996
Zakázané ovoce 1998
Skandál! 1998
Pravda zabíjí 1999
Romeo musí zemřít 2000
Kin 2000
Lovec policajtů 2001
Krysy 2001
Loď duchů 2002
Bomba kšeft 2002
Život jedné dívky 2003
Detektivové z Hollywoodu 2003
Nebzpečné hry 2 2004
Hněv duší 2004
Švédská trojka 2005
Chirurgové 2005

Chris O'donnell - Finn Dandridge

Datum narozeni: 26.6.1970

Znamení: Rak

Životopis: Pochází z velmi početné rodiny rozhlasového reportéra. Spolu se svými dvěma bratry a čtyřmi sestrami byl vychováván v přísně katolickém duchu. K filmu se dostal na základě zkušeností s předváděním spotřebního zboží pro prodejní katalogy. Původně se chtěl věnovat Jako film. herec debutoval úlohou revoltujícícho teenagera v tragikomedii Muži neodcházejí (r. P. Brickman).
Filmografie:
Smažená zelená rajčata 1991
Vůně ženy 1992
Školní vázanky 1992
Tři mušketýři 1993
Šílená láska 1995
Šance pro lásku 1995
Batman navždy 1995
Láska a válka 1996
Cela smrti 1996
Batman a Robin 1997
Ženich na útěku 1999
Vertical limit 2000
29 Palms 2002
Kinsey 2004
Sestry 2005
Chirurgové 2005 (seriál)
Head cases 2005 (seriál)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa


Komentáře

1 Martin Martin | Web | 30. května 2008 v 21:08 | Reagovat

Sex bez zábran - www.sexpotelefonu.cz

2 Eusebio Yust Eusebio Yust | E-mail | Web | 12. října 2010 v 7:54 | Reagovat

Tak tenhle kvíz nemá chybu http://bit.ly/natalie_kviz

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama